Wat is LIVE TMC?

LIVE TMC biedt u meer dan standaard TMC. De LIVE TMC toestellen van Mio bieden u gratis betere verkeersinformatie en de locaties van mobiele flitscamera's. Dit is normaal gesproken een service waar een abonnement voor betaald moet worden, maar dat heeft Mio al voor u gedaan. Voor u is het dus gratis.
U ontvangt via deze service alle informatie omtrent het verkeer, maar dan sneller, vaker en met een hoger dekkingspercentage qua wegen. En u wordt voorzien van de locaties van vaste én mobiele flitscamera's! *

LIVE TMC is beschikbaar in Nederland en België. Mio werkt voor deze informatie samen met Touring Mobilis® in België en de Verkeersinformatiedienst (VID)

* De locaties van vaste flitspalen staan reeds geïnstalleerd op uw toestel als proefversie van 12 maanden,
   maar worden niet ge-update.

Wat zijn de voordelen voor u?

Minder in de file staan, dus minder tijdverlies én minder frustratie!

Dankzij de meer accurate kwaliteit en de snelheid van de LIVE verkeersinformatie kunt u betere keuzes maken. U komt minder vaak in een file terecht, iets wat u niet alleen tijd, maar ook frustratie scheelt. En u loopt minder risico om te laat op uw bestemming aan te komen.

Veiliger op weg met de locaties van mobiele flitscamera's!

U wordt real-time op de hoogte gehouden van de mobiele flitscamera's in België en Nederland. Hierdoor weet u exact wat de gevaarlijke punten zijn, waardoor u op tijd uw snelheid kunt minderen en u dus veiliger rijdt.

U verbruikt minder brandstof!

U bespaart geld op uw brandstof en u levert daarmee meteen een bijdrage aan een ecologischere manier van autorijden.

En helemaal gratis, zonder abonnementskosten!

U gebruikt een TMC abonnementsvorm, maar Mio heeft die kosten reeds voor u betaald, waardoor de service voor u gratis is. U hoeft dus geen abonnementskosten te gaan betalen; deze service is gratis en u kunt hier gebruik van maken voor zo lang uw toestel werkt.

Wat is er beter aan LIVE TMC?

LIVE TMC biedt diverse voordelen ten opzichte van standaard TMC, een gratis functie die op alle Spirit modellen beschikbaar is. Hieronder kunt u de meest belangrijke verschillen vinden.

Dekking bij standaard TMC
Dekking bij LIVE TMC

Hoger dekkingspercentage van de wegen

Het dekkingspercentage van de A-, N- en snelwegen in de Benelux is aanzienlijk groter dan bij standaard TMC. In België heeft LIVE TMC zelfs een dekking van ruim 95% van deze wegen, terwijl er bij standaard TMC tot maximaal 45% van deze wegen weergegeven wordt. En belangrijker nog, in tegenstelling tot de standaard verkeersinformatie covert de LIVE TMC van Mio ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar de grootste en meeste files plaatsvinden. LIVE TMC biedt u dus een nationale dekking, terwijl u bij standaard TMC enkel regionale dekking heeft, waardoor de gebieden niet op elkaar aansluiten, en u dus wegen mist: zo heeft u nooit een totaalbeeld van uw route. Dit betekent dat u deze files of andere gebeurtenissen die daar plaatsvinden, bij standaard TMC niet te zien zult krijgen. Het lijkt dan dus alsof er geen files zijn.
Met LIVE TMC ontvangt u deze informatie wel.

 

Ook secundaire wegen!

Daarnaast worden niet alleen snelwegen weergegeven, maar ook de A- en de N-wegen. Dat betekent dat u een meer accuraat beeld heeft van de vertraging: bij standaard TMC kunt ervoor kiezen om de snelweg te verlaten, maar u weet dan niet of u op de A- en N-wegen ook in de file komt te staan. Met LIVE TMC wordt er ook melding gegeven van files op deze wegen, waardoor u een beter keuze kunt maken.

 

2x zo snel updates

De bandbreedte van LIVE TMC is veel hoger dan die van standaard TMC, waardoor de berichten sneller en vaker binnenkomen. Via standaard TMC krijgt u ongeveer eens in de 10 minuten een update, en bij LIVE TMC ruim 2x zo snel.

 

Meer bronnen = meer informatie

Bij standaard TMC ontvangt u enkel de verkeersinformatie via de overheidsbronnen. LIVE TMC van Mio maakt echter gebruik van minimaal 3 verschillende bronnen: een Call Centre, FVD én overheidsinformatie. FVD staat voor "Floating Vehicle Data", dit is anonieme GSM tracking en de monitoring van solidaire automobilisten die als informant functioneren en alle informatie doorsturen. De informatie uit alle verschillende bronnen komt binnen bij een Call Centre, waar het verzameld wordt en direct naar uw toestel gezonden wordt.

 

mobiele flitscamera's weergave

U gaat extra veilig op weg met LIVE TMC van Mio: u krijgt de locaties van mobiele flitscamera's en controles op uw toestel binnen. Dat betekent dat u veiliger rijdt omdat de gevaarlijke punten aangegeven worden. Deze meldingen komen in real-time binnen zonder dat u er iets voor hoeft te doen. De bronnen van de informatie zijn VRT en RTBF in België, Q-Music in Nederland en RTL in Luxemburg.

 

Meer accurate weergave van de aankomsttijd

Omdat er bij LIVE TMC gebruik wordt gemaakt van FVD, is het mogelijk om te zien wat de gemiddelde snelheden zijn op bepaalde delen van de wegen. "Floating Vehicle Data" staat voor het volgen van diverse bronnen op de wegen. In België zijn dit bijvoorbeeld Proximus GSM's en ruim 15.000 andere solidaire automobilisten die als informant functioneren en alle informatie doorsturen. Dankzij deze manier van werken heeft LIVE TMC inzicht in de gemiddelde snelheid op de wegen, waardoor de aankomsttijd accurater is dan bij standaard TMC.

Kort & krachtig de verschillen

Functies LIVE TMC van Mio Standaard TMC
Dekking van de wegen Snelwegen, A-wegen en N-wegen,
landelijke dekking
Enkel snelwegen, regionale dekking
Frequentie verkeersinformatie updates 2x zo snel als standaard TMC dankzij hogere
bandbreedte
Ongeveer 1x per 10 minuten, afhankelijk
van hoeveelheid filemeldingen
Verkeersinformatie bronnen Call Centre, FVD* en overheidsinformatie Enkel overheidsinformatie
mobiele flitscamera's bronnen Komt in real time binnen zonder dat u er iets
voor hoeft te doen. Bronnen zijn VRT en RTBF
in België, Q-Music en Veronica in Nederland,
RTL in Luxemburg
Niet van toepassing
Aankomsttijden weergave Accurater vanwege de bron FVD*. Dankzij het
volgen van GSM's op de weg heeft LIVE TMC
inzicht in de gemiddelde snelheid op de wegen,
een aspect dat meegenomen wordt in de
aankomsttijd
Geeft een minder accurate aankomsttijd
weer omdat er minder bronnen
beschikbaar zijn en er geen gebruik
wordt gemaakt van FVD*.
* FVD = "Floating Vehicle Data". Anonieme GSM tracking en monitoring
Maak kennis met de Mio Spirit LIVE TMC serie